Kipar: Pad kreditnog rejtinga

Bez autora
Jul 28 2011

Agencija za izdavanje rejtinga "Mudi`s" snizila je za dva nivoa rejting Kipra za dugoročno zaduživanje, na "Baa1" uz negativnu prognozu, kao i rejting za kratkoročno zaduživanje sa "P-1" na "P-2".Među glavnim razlozima sniženja rejtinga Agencija navodi se nastavak zabrinutosti u vezi sa fiskalnom pozicijom Kipra, koja je dodatno pogoršana zbog negativnih posledica snažne eksplozije 11. jula u skladištu oružja u jednoj vojnoj pomorskoj bazi, kada je poginulo 13 osoba, a teško je oštećena i obližnja električna centrala "Vasilikos" koja je prekinula isporuku struje.

Kipar: Pad kreditnog rejtingaAgencija za izdavanje rejtinga "Mudi`s" snizila je za dva nivoa rejting Kipra za dugoročno zaduživanje, na "Baa1" uz negativnu prognozu, kao i rejting za kratkoročno zaduživanje sa "P-1" na "P-2".

Među glavnim razlozima sniženja rejtinga Agencija navodi se nastavak zabrinutosti u vezi sa fiskalnom pozicijom Kipra, koja je dodatno pogoršana zbog negativnih posledica snažne eksplozije 11. jula u skladištu oružja u jednoj vojnoj pomorskoj bazi, kada je poginulo 13 osoba, a teško je oštećena i obližnja električna centrala "Vasilikos" koja je prekinula isporuku struje, navodi se u saopštenju "Mudi`sa".

Agencija je upozorila i da postoji značajan rizik da će nekoliko kiparskih banaka biti primorano da zatraži pomoć države u kratkoročnom periodu zbog njihove izloženosti Grčkoj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik